S 28 X

Tack vare den låga utfällningshöjden på bara 5,85 m kan denna allmänna maskin användas inte bara vid normal konstruktionsplatser men också i slutna strukturer som hallar och tunnlar. Dess RZ-placeringsbom designades för att uppfylla kriterierna för inomhusbommar: dess överlägsenhet är imponerande uppenbar vid betong i trånga utrymmen.

Tillsammans med rören inriktade längs ena sidan av bommen ger RZ-fällningssystemet ideala glid- och gängegenskaper. Dessutom kan maskinen nå ett djup av 17,40 m och tack vare den stora bankvinkeln och den korta hjulbasen på bara 3,60 m är det inga problem att köra terräng eller över tuffa arbetsplatser. 

Ändslangen kan enkelt frigöras på marknivå, tappar ur hållaren under sin egen vikt. Kontinuerlig hällning är möjlig från maximal räckvidd ända fram till framsidan stötfångare.

Fällsystemet tillsammans med den relativt stora artikulationen på 104 ° på A-armen och 250 ° och 270 ° för C och D-fogar innebär att ändslangen inte behöver dras genom nygjutna ytor – i motsats till a enkelt Z-vikningssystem.

Två svängcylindrar på vardera sidan av bommen och XH-stödbenen – de vertikala cylindrarna skyddas inuti kvadrat rör, som inte utsätts för knäckningskrafter – ger ännu större driftsäkerhet och maximal livslängd.

 
Language