S 24 X

Denna ”allrounder” lyser när den används på butikens golv eller i tunnlar, liksom i bostadsbyggande, och när den används som linjepump, är också en fullfjädrad renoveringspump.

Bommens utfällningshöjd och dess R-Z-vikning gör det möjligt för föraren att arbeta utan stress även på det smalaste webbplatser.

Ledvinkeln för den första bomsektionen, vid 108 °, och av C- och D-armarna vid 270 °, tillsammans med vridningsvinkeln på 370 °, resulterar i ojämförliga glid- och gängegenskaper. Naturligtvis ger maskinen också möjlighet att distribuera betong, med hängande ändslang, från maximal räckvidd upp till främre stötfångaren.

Där traditionella maskiner först måste lyfta bommen tydligt för att gå från resan till arbetspositionen, kan den här bommen vara svängde framåt förbi förarhytten utan några speciella procedurer, vilket sparar värdefull installationstid.

SCHWING kan med sin lätta konstruktion uppnå en totalvikt på mindre än 18 ton utan att göra några kompromisser med avseende på kärnpumpens batteri, bergventil och bom.

På ett 3-axlat chassi har pumpen ett ännu smalare fotavtryck och ger möjlighet att ladda fler tillbehör och slangar.

Transportslangarna förvaras i en slanglåda som kan sänkas hydrauliskt och därmed är tillgänglig för maskinföraren i en operatörsvänlig höjd. En robust hydraulisk lyftmekanism gör det möjligt att lyfta lådan även när stödbenen är indragen. Beroende på kärnan i lådan, t.ex. 72 m DN 65 eller 42 m DN 100 av slang kan rymmas.

Om denna mängd slang inte är tillräcklig för vissa applikationer, eller om en ytterligare mängd slangar måste transporteras, SCHWING erbjuder ett avtagbart lådsystem som finns i standardlängderna 3,10 m, 4,10 m och 5,10 m. Dessa lådor är fixerade på höger sida med hjälp av ett snabbfäste och lossningssystem och kan lastas och lossas av en gaffeltruck samt en kran eller med maskinens egen bom.

I ”Jumbo-versionen” kan upp till 18 stycken 5 m långa slangar av DN 65 bäras, redo för byggarbetsplatsen. Dessa löstagbara lådor kan bytas ut i våningen, eftersom de passar till typ Line Pump, S 17, S20, S 28 X och S 31 XT.

S 24 X är i grunden utrustad med pumpkits som har en slaglängd på 2 m. I grundvarianten med en leveranskolvdiameter på 200 mm kan denna pumpenhet generera ett maximalt betongtryck på 108 bar. Som med alla SCHWING betongpumpar,

en bergventil används också här. Det står för exemplariska sug- och transportegenskaper, ekonomi, lågt slitage och högt driftsäkerhet.

 
Language